Tre årsager til dårligt indeklima

01 oktober 2021
Steffen Hansen
image

Et godt og sundt indeklima er vigtigt at have i sit hjem. Du vil finde det meget mere behageligt at opholde dig i rum, hvor der normalt kan være dårligt indeklima i. Der findes mange årsager til dårligt indeklima. I dette indlæg vil vi liste tre årsager til, at du måske døjer med dårligt indeklima. Læs med her. 

 

 

 

 

 

1. Du tørrer dit tøj indenfor

Den første årsag til dårligt indeklima er, hvis du tørrer dit tøj indenfor. Vådt tøj forringer luftkvaliteten i dit rum, og kan sågar også forhøje mængden af støv i rummet. Vandet fra det våde tøj damper rundt i stuen og skaber herved også fugt. Du kan måske endda se dampmærkerne eller kondensvandet på dine vinduer. Vi vil anbefale, at du opprioriterer at tørre dit tøj et andet sted end indenfor. Hvis du har en lille græsareal ude i din have, så kan du med fordel sætte dit stativ ud der. Hvis du bor i en lejlighed, så kan det godt være, der er et tørrerum, hvor du kan hænge dit vasketøj ned i. 

 

2. Du glemmer at lufte ud

En af de andre syndere til dårligt indeklima er manglende udluftning. Hvis du glemmer at få luftet ud i løbet af dagen, så kan du forringe luftkvaliteten i et rum. Det behøver ikke at være i lang tid, at dit vindue skal være åbnet. Det handler om et par minutter, så luften i rummet kan blive udrenset og derfor give dig et frisk rum at opholde dig i. 

 

3. Du glemmer at skifte filter

Hvis du ejer en luftrenser, så er det vigtigt du husker at udskifte filtret. Du er måske ikke klar over, at der sidder et filter i luftrenseren? Dårligt indeklima kan opstå, hvis du glemmer at udskifte dette filter. For luftrenseren vil ikke kunne rense luften på normalvis eller til den maksimale udbytte. På de fleste nyere modeller af luftrensere vil der være en funktion, som husker dig på at skifte filtret ud. Hvis du ejer et større ventilationsanlæg, vil der også være behov for udskiftning af filtret i løbet af året. Du kan finde filtre til dine ventilationssystemer på https://www.billigfilter.dk/shop/ventilationsfilter/nilan-filter/ 

Flere nyheder