Da de fleste mennesker ikke har erfaring med at handle og forhandle, samtidig med at et boligkøb er noget af det største økonomisk mange foretager sig i løbet af deres liv, kan det give god mening at få en boligadvokat med fra starten. Ofte vil advokaten tjene sin løn ind mange gange i løbet af processen. 

Ikke alene har han en erfaring og viden der går at han kan tilgå udfordringerne langt hurtigere og nemmere end en selv. Det kan godt være at en advokatstimepris tilsyneladende i den høje ende, men hvis han bruger 1 time på noget du ellers selv vil bruge flere dage på, er det jo penge der er givet godt ud. Du kan læse mere her hvad en boligadvokat koster https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-priser/.

Undersøgelse af lokalplanen

En af de opgaver som det giver god mening at overlade til en boligadvokat, er at undersøge og der fra kommunens side påvirker din lyst til at købe boligen. Det kan både være positivt som negativt. En motorvej i baghaven er f.eks. noget de færreste syntes er fantastisk, men en ny park i nærheden kan være positivt.

Et andet område er selve forhandlingen med sælger og ejendomsmægleren. Det giver 2 på hver side af bordet, hvilke psykologisk giver bedre balance. Samtidig har advokaten en større og bredere erfaring med at forhandle. Det skal heller ikke undervurderes at han ikke er forelsket i boligen og sidder og drømmer om boligindretning. Hvis du vælger selv at forhandle med sælger, så husk at få sat et forbehold ind i købsaftalen. Det er vigtigt at aftalen først er godkendt, når jeres boligadvokat har godkendt aftalen. 

Din advokat kan også udarbejde skødet og få det tinglyst. Det er det tinglyste skøde der er dit bevis for at boligen er din. Tinglysningen foregår i dag digitalt ved hjælp af NemId.