Opel – historien om en tysk bilproducent

21 August 2023
Cathrine Poulsen

editorial

Opel er en tysk bilproducent, der har eksisteret siden midten af 1800-tallet. Virksomheden har produceret alt fra symaskiner til biler og har en lang og interessant historie. I denne artikel vil vi tage et nærmere kig på Opels historie og nogle af deres mest populære bilmodeller.

Opels historie

Opel blev grundlagt i 1862 af Adam Opel og begyndte som en virksomhed, der producerede sy- og symaskiner. Det var først i 1899, at Opel begyndte at producere biler, og i 1902 blev den første Opel-bil sat i produktion.

Opel var en af de største bilproducenter i Tyskland i mellemkrigstiden og var kendt for at producere økonomiske biler til den bredere befolkning. Under Anden Verdenskrig blev Opels fabrikker anvendt til produktion af krigsmateriel, og virksomheden blev efter krigen nationaliseret af de allierede.

I 1980’erne blev Opel en del af General Motors, men virksomheden blev i 2017 solgt til franske PSA-koncernen.

Opels mest populære bilmodeller

Opel har produceret mange populære bilmodeller gennem årene. Her er et kort overblik over nogle af dem:

Opel Kadett: Kadett var en kompaktbil, der blev produceret mellem 1936 og 1991. Modellen blev særligt populær i 1970’erne og 1980’erne og blev solgt i millioner af eksemplarer over hele Europa.

Opel Manta: Manta var en sportsvogn, der blev produceret mellem 1970 og 1988. Modellen blev kendt for sit markante design og blev også ofte brugt i motorsport.

Opel Astra: Astra er en kompaktbil, der er blevet produceret siden 1991. Modellen er særligt populær i Europa og er blevet solgt i flere millioner eksemplarer.

Opel Insignia: Insignia er en mellemklassebil, der blev lanceret i 2008. Modellen er kendt for sit elegante design og høje komfortniveau og er blevet tildelt flere priser.

Opels fremtid

Som tidligere nævnt blev Opel solgt til PSA-koncernen i 2017. Siden da har virksomheden fokuseret på at udvikle mere miljøvenlige biler og har lanceret flere elektriske og hybride modeller.

I 2020 lancerede Opel sin første fuldt elektriske bil, Opel Corsa-e, der har modtaget positive anmeldelser.

Opel har også annonceret, at de vil lancere en række nye el- og hybridbiler inden 2024, og at de har som mål at have en CO2-neutral produktion inden 2050.

opel

Opel har en lang og interessant historie som en tysk bilproducent, der har produceret alt fra symaskiner til biler. Virksomheden er kendt for sine økonomiske biler og har produceret flere populære bilmodeller gennem årene. Opel er i dag en del af den franske PSA-koncern og har fokus på at udvikle mere miljøvenlige biler. Med lanceringen af deres første fuldt elektriske bil, Opel Corsa-e, har virksomheden allerede vist, at de er klar til fremtiden og fortsat vil være en vigtig spiller på bilmarkedet.

Find din nye Opel i Brøndby her.

More articles