Makita til handymænd og håndværkere

15 marts 2022
Niels Geckler

advertorial

Med elværktøj fra Makita kan du bruge det samme batteri til næsten det hele.

Mange steder her i landet kan man købe elektrisk værktøj og haveredskaber fra den store japanske producent Makita. De er repræsenteret over det meste af verden og har fabrikker i 10 lande, hvor deres produkter fremstilles til det globale marked. I Danmark har Makita haft kontor i omkring 30 år og mange danskere er glade for den kvalitet og funktionalitet, man får til prisen hos de omhyggelige japanere.

Man kan få rundsave, boremaskiner, bajonetsave, slagnøgler, vinkelslibere, skruemaskiner, bajonetsave, multi cuttere, excenterslibere, rystepudsere, borehammere, slagboremaskiner, græstrimmere og hækkeklippere blandt andet hos Makita, og det har den fordel stort set alt sammen at køre på den samme type batteri. Man behøver altså kun et batteri til hele samlingen af Makita værktøj og det gør, at man kan spare sig for at købe et batteri hver gang man køber et nyt stykke elektrisk værktøj. Det er naturligvis billigere på den måde. De typer af værktøj, som kræver ekstra kraft drives så af to ens batterier af denne type.

Makita – en producent med en meget lang historie

Denne japanske producents historie starter helt tilbage i 1915. Dengang startede de en produktion af elmotorer og lyskilder. Der gik mange år, inden de kastede sig ud i at levere elværktøj. Det skete først i 1958, men de har efterhånende bredt sig til hele verden med deres værktøj.

makita

Der er håndværkere, såvel som gør-det-selv folk og mere eller mindre ambitiøse handymænd, der alle sværger til dette japanske mærke, når der skal købes værktøj.

Makita benytter en motorteknologi, der kaldes for kulfri motorer. Der er fjernet nogle kulbørste inde i selve motoren, og det betyder at den er mere energieffektiv og udvikler mindre varme. Det gør også modellerne meget slidstærke og de kan holde i lang tid på en opladning af batteriet.

Flere nyheder