Væggelus er skide irriterende at få hjem i ens bolig, og er det først sent, at man opdager dem, så kan de have fået så godt fat i ens hjem, at de er virkelig besværlige at slippe af med igen.

De kommer oftest hjem fra de varmere egne, hvor man har fået dem hjem via ens medbragte sengetøj eller andre brugsgenstande, hvor de lige har fået en gratis tur hjem til Danmark.

Man bør som udgangspunkt smide al ens vasketøj, sengetøj, sengelinned med videre til vask, når man kommer hjem, men måske er det ikke altid lige alle, der får brugt det, eller man vælger at bruge det i en dag mere, hvorfor de væggelus får mulighed for at finde et godt hjem hos dig.

Så har man læst store forklaringer om, hvad man skal gøre for at slippe af med dem igen. Men er det nu også nødvendigt?

Er der væggelus, eller er det måske noget andet?

Man skal både lægge ens sengetøj med videre på frys i flere dag og lade være med at opholde sig i rummet/lokalerne, hvor man har opdaget væggelus.

Så skal man have bruge professionel arbejdskraft til at komme af med dem, og det er lige meget, om det er væggelus i Skagen eller væggelus i Hvidovre.

Aller bedst er det, hvis man lader være med at være i ens hjem imens, indtil man bliver helt sikker på, at alle væggelus er helt døde – men man skal så også lige tjekke sig selv, at man ikke taget væggelusene med videre og udbreder dem!

Man får åndenød bare af at tænke på alt det, man skal ordne og gøre, og det tager ikke alene tid, men det kommer også til at koste en del penge.

Men før man griber til de store virkemidler, så tjek da efter, om det måske er almindelige lus, fnuller fra sengetøjet eller noget helt andet.

Så skal der måske bare mindre midler til.