Til en sommeraften med grill hører naturligvis en lækker kold kartoffelsalat. Den smager fantastisk, og så er den nem at have med at gøre, fordi den kan laves i forvejen og blot tages frem fra køleskabet, når den skal spises. 

Opskriften på kartoffelsalat kan varieres i det uendelige. Her får du nogle ideer:

En kartoffel er ikke bare en kartoffel

Små nye danske kartofler er fantastisk lækre i kold kartoffelsalat, men hvis det ikke lige er sæson for dem, kan man fint bruge, hvad man nu lige har liggende. 

Skal det være ekstra lækkert, kan man gå efter aspargeskartofler. De er meget egnede til kartoffelsalat, fordi de er ret faste i konsistensen. Og så smager de bare dejligt.

Brug flere grøntsager

Man kan sagtens blande flere slags grøntsager i sin kartoffelsalat. Små stykker agurk giver lidt ‘knas’, og stykker af avocado giver en god smag og en lidt ekstra cremet konsistens. Små tomater eller ærter er også gode deri. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser.

Tilsæt krydderier og krydderurter

Hvis du vil give din kartoffelsalat ekstra smag, kan du krydre den med for eksempel karry, hvidløgspulver eller paprika. Tænk over hvad der passer godt til det, som skal spises sammen med kartoffelsalaten.

Grønne krydderurter er også altid godt; både i selve salaten og som pynt på toppen. Karse og purløg er klassikere, men man kan også sagtens bruge for eksempel persille.

Krydr ekstra med knas på toppen

Lidt knas er altid godt, og det er endnu bedre, hvis det også giver en ekstra god smag. Man kan for eksempel stege lidt bacon sprødt og smuldre det på toppen af sin kartoffelsalat, eller man kan riste lidt pinje- eller solsikkekerner og drysse dem på.

Hvor fed skal den være?

Endelig kan man selv bestemme hvor fed en kartoffelsalat, man vil lave. Hvis man ønsker sig en mere fedtfattig udgave, kan man fint erstatte creme fraiche med et lettere mælkeprodukt som ymer eller ylette.

Man kan også bruge en mere eller mindre fed mayonnaise.