Dette er ikke en formanende artikel, der har tænkt sig at genlære dig al den teori, du fik påduttet dig, da du tog kørekort i sin tid, kombineret med de praktiske køretimer, for at du kunne erhverve dig den famøse kørelicens.

Men vi har erfaret, at det ikke er alle mennesker, der har kendskab til umiddelbart elementære ting ved at eje og befærde et køretøj af en bil i den samlede danske trafik – og udlandet for den sags skyld, men i denne artikel holder vi os til reglerne i DK.

Det kan faktisk betyde forskel på liv eller død, om du kender færdselsreglerne med færdsel af biler.

Ganske givet var du nok allerede bekendt med dette, men det gælder sådan set også tilfælde, hvor du er på vejene, men der ikke er noget galt med din bil, eller du er involveret i et biluheld.

Hvis der kommer udrykningskøretøjer såsom politibiler eller ambulancer, så har man faktisk lidt af en undtagelsessituation, hvor man i situationen gerne må køre op på fortorvet eller over i den modsatte kørebane, så udrykningskøretøjet kan komme forbi.

Nogle bilister stivner nemlig i situationen med tanke på, at de jo ikke må bryde færdselsloven, men lige her er det en undtagelsessituation – så længe du komme tilbage på din rette plads kort bagefter.

De fleste ulykker på vejene tilskrives faktisk chaufføren og ikke køretøjet, men alligevel er der nogle ting, du skal være opmærksom på, hvoraf nogle af dem kan medføre bøder.

Er dit slidmønster på dine dæk slidt for langt ned? Det kan medføre en bøde, hvis det er.

Har du hindret udsynet for meget på sin for- og bagrude med for eksempel klistermærker? Det må man ikke.

Kører du rundt med løsøre i din bil såsom tomme flasker, skal de ikke i nærheden af dine pedaler, for forestil dig, hvis en af dem lige kommer ind under din bremsepedal i det akutte øjeblik, du skal bremse hårdt op.

Kør forsigtigt.

Hvis du for resten trænger til at få dig en ny bil, bør du kigge her: https://www.biltorvet.dk/