Har du netop købt en robotplæneklipper? Så bør du sørge for, at den er korrekt installeret, inden du sender den ”i marken”.

Hvordan installerer jeg en robotplæneklipper?

Der er flere elementer i det at installere en robotplæneklipper på korrekt vis. Du skal selvfølgelig sørge for at justere indstillingerne på selve robotplæneklipperen og i den medfølgende app så at de svarer overens med dine ønsker til hyppighed og tæthed af græsslåningen.

Men den vigtigste del af installering af robotplæneklipper er montering af kanttråd. Der følger altid en vis mængde kanttråd med når du køber en robotplæneklipper. Kanttråd til robotplæneklipper er et kabel som skal monteres i kanten af plænen således at din robotplæneklipper ved hvornår den skal vende om for ikke at havne i et af dine bede, eller måske komme ud på vejen.

Du kan godt vælge at montere din kanttråd til robotplæneklipper over jorden langs plænens kant. Til dette formål kan du bruge de pløkker som følger med. Men den absolut kønneste og mest praktiske løsning er at får nedgravet eller nedfræset kanttråden under jordens overflade. På den måde bliver kanttråden hvor den skal – og du slipper for at se på det grimme kabel, eller komme til at snuble i det.

Hvem kan hjælpe med nedfræsning af kanttråd til robotplæneklipper?

Det at nedgrave eller nedfræse kanttråd til robotplæneklipper er ikke en opgave du selv bør begive dig ud i. Nedfræsning af kanttråd til robotplæneklipper kræver et sikkert håndelag og en del erfaring med arbejdet samt det rette udstyr.

Kanttråden må ikke ligge for dybt så din robotplæneklipper ikke kan opfange det, eller for tæt på jordens overflade så den risikerer at blive blottet. Og så skal kanttråd til robotplæneklipper gerne ligge i den helt rette afstand til plænens kant så du får flotte, knivskarpe kanter på din græsplæne.

Få mere information om installering af robotplæneklipper på https://kabelnedlaegning.dk/installation-af-robotplaeneklipper/