Gør det selv gulvafslibning

30 september 2021
Lotte Hindsberg

Mange vælger selv at kaste sig over projekt gulvafslibning, hvis de f.eks. har fået en ny bolig med trægulve. Det skyldes blandt andet, at det er nemmere at afslibe gulvene, når boligen er tom, end når den er fuld af møbler. Selvom man ikke har prøvet at afslibe gulve før, er det relativt nemt at lære og det anbefales at man prøver at lære det et sted hvor man ved der skal stå et møbel. F.eks. sofaen.

Mange gulvfirmaer, lejer afslibningsmaskiner ud ved siden af at påføre sig opgaven med at afslibe gulvene. De sælger også det nødvendige sandpapir. Du kan f.eks. søge på gulvafslibning fyn, hvis du bor i det område og gerne vil leje en afslibningsmaskine.

Start med forberedelse

Når du skal afslibe dine gulve, er det vigtigt at du husker på at i samme sekund du tager maskinen ud af butikken, så tikker klokken og du skal betale leje, derfor er det en god ide at have forberedt sig grundigt inden start. 

Start med at få vasket gulvene godt og grundigt. Er de ikke rene når du går i gang, vil du i stedet slibe snavset ned i trægulvet. Derefter skal du slå evt. løse søm ned i gulvet. Er det ikke gjort, vil de ødelægge det dyre sandpapir og det vil blive meget dyrere at få afslebet gulvene.

Fjern også, hvis muligt paneler og sæt ledninger op. Det er nemligt vigtigt at du ikke skal stoppe op mere end højst nødvendigt. F.eks. når du skal skifte sandpapir. Her er det vigtigt, at du ikke forsætter for længe med det grove, så får du ridser i gulvene. Skifter du får tidligt til det fine bliver du aldrig færdig.

Når du er færdig med at slibe skal du efterfølgende give gulvene pleje. Det kan både være lak, olie, sæbe eller lud.

Flere Nyheder