Hvis du skal være helt ærlig over for dig selv, så er det vel næppe de mest positive associationer, du får, når snakken falder på dyretransport, vel?

Det hænger formentlig sammen med blandt andet, at der er kommet så øget fokus på kødindustrien, hvor man ser, hvor meget skade på miljøet det gør, og hvor dårlig behandling dyrene har.

Der er sket et skel med, at hvor man før i tiden nok vendte det blinde øje til, så ændrede man senere forholdene til det meget bedre for dyrene – men i dag er det næsten sådan, at lige meget hvordan man behandler dyrene, så er det synd for dem.

De skal jo slagtes til vores fornøjelse og ædegilde, hvor vi ofte smider en masse af kødet ud. Dyrene har ikke bedt om den tilværelse og lever hele deres liv som kommende spise for os, og det indebærer også transport med dem.

Transport med dyr er nødvendig

Selvom selv officielle myndigheder har gået ud og sagt, at vi har godt af at tage nogle kødfrie dage i de private hjem, så er kødindustrien også en gevaldig eksportvare for Danmark, så den kan vi ikke bare droppe med det samme.

Dog er det ikke så meget transport med dyr over lange, lange afstande, som der sker mest af, men når de skal fra gårdene og ud til slagterierne.

Dog er det nogle gange nødvendigt at fragte dem til udlandet for at foretage denne proces, da det er billigere at gøre her, og derfor kan det godt svare sig med den transport.

Forskningen arbejder også med at skabe kunstigt kød, der smager som det, vi kender, men som ikke er baseret på levende dyr.

Men til slut skal det således pointeres, at forholdene for dyretransport i specielt det meste af EU er blevet meget bedre i løbet af de sidste år.