Få dit gulv til at stråle som nyt med en gulvafslibning

21 September 2017
Astrid Pedersen

editorial

Hvis du netop har købt en ny bolig, og står for at skulle renovere denne, bør du tænke dig om en ekstra gang inden du udskifter gulvet. Mange ældre huse og lejligheder er nemlig udstyret med et originalt trægulv, men hvis dette har været forsømt igennem mange år, kan det fremstå som umådeligt slidt og kedeligt at kigge på. Limrester i furer og sammenføjninger, pletter af maling og spartelmasse, helt eller delvist afslidt lak eller maling samt årtiers nedtrådt skidt og støv kan gøre et ellers flot trægulv i høj kvalitet utroligt kedeligt og grimt at se på. Et trægulv, som ikke har modtaget den fornødne vedligeholdelse, kan virkelig trække det samlede indtryk ned, når man træder ind i et rum – gulvet vil simpelt hen aldrig komme til at se rent og pænt ud, uanset hvor meget man vasker det.

Men du behøver slet ikke at gå så langt som til at få lagt nyt gulv. Et originalt trægulv kan, i langt de fleste tilfælde, komme til live igen ved en grundig afslibning og en efterbehandling med olie, lud, sæbe, lak eller maling – og hvis du sørger for at vedligeholde gulvet efterfølgende, kan du have glæde af det i mange år fremover. Og så er et originalt trægulv bare så meget mere charmerende end et gulv af nyere dato.

Det kan anbefales at få en professionel gulvsliber til at forestå opgaven med afslibning af dit trægulv. For det første har han erfaringen til at kunne vurdere, hvordan dit gulv skal behandles, baseret på den træsort, dit gulv er fremstillet af, og gulvets generelle sundhedstilstand og graden af skader på det. For det andet har han rutinen med at føre det tunge maskineri, og komme ordentligt ind i alle krogene, så det endelige resultat fremstår jævnt og glat. Du kan læse mere om afslibning og behandling af trægulve og gulvafslibning i Middelfart på gkservice.dk.

More articles