Få det gulv, du ønsker dig, med en professionel gulvafhøvling i Fredericia

21 May 2019
Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv, som måske har set bedre dage, og ikke er blevet vedligeholdt helt efter forskrifterne, kan sagtens fremstå lidt slidt i betrækket. Har gulvet tilmed taget skade efter eksempelvis en oversvømmelse, og er der opstået dybe revner, niveau forskydninger eller andre uregelmæssigheder i træværket, kan gulvet hurtigt komme til at se ud som om det er klart til at blive skrottet.

Men sådan behøver det faktisk ikke at forholde sig. Et trægulv kan sagtens være intakt og sundt neden under den beskadigede overflade, og kan på trods af fugtskader med stor sandsynlighed behandles, så det atter bliver jævnt og ensartet i sin fremtoning. Det kræver blot en dygtig fagmand, som kender sit håndværk – og det rette, professionelle udstyr.

Få fat på en dygtig gulvmand, når trægulvet trænger til en overhaling

Er du i tvivl om, hvorvidt dit skrammede og slidte trægulv kan reddes, bør du få en faglært håndværker med erfaring inden for behandling af trægulve til at vurdere, hvorvidt gulvet er bedst tjent med en gulvafslibning eller med en gulvafhøvling. Som hovedregel gælder det, at så længe gulvet er jævnt og plant, og ikke har graverende revner og skrammer, kan det som oftest klare sig med en gulvafslibning.

En grundig gulvafslibning kan få bugt med overfladiske skønhedspletter så som pletter, som er dannet der hvor spildte væsker er suget ind i træværkets fibre, mindre ridser og splinter, samt misfarvninger fra solens skarpe uv stråler. Til deciderede skævheder og niveau forskelle skal der dog en gulvafhøvling til. Ved en gulvafhøvling skrælles det øverste lag af trægulvet ved en procedure, som er noget mere voldsom end en gulvafslibning. Her bruges nemlig skarpe knive, monteret på en valse, i stedet for sandpapir.

En gulvafhøvling kan også anvendes til at fjerne gammel lak og fernis, hvis du i stedet ønsker dig et lyst, sæbebehandlet trægulv. Læs mere på gkservice.dk

More articles