En tur i byen med vennerne. En festlig begivenhed. En rar afslutning på en hård arbejdsuge. Disse tre scenarier er typisk kombineret med en øl eller en anden alkoholisk drik. For de fleste er dette blot et festligt indslag, men for flere og flere kan dette blive starten på et misbrug. Et alkoholmisbrug, der i sidste ende kan kræve professionel alkoholbehandling. 

Selverkendelse er første skridt

Når først du har startet et alkoholmisbrug, kan det føles nærmest umenneskeligt at erkende overfor dig selv, at du har et misbrug. Rigtig mange har overordentlig svært ved at indse dette. Måske bilder du dig selv ind, at det bare har været en svær uge. Måske bilder du dig selv ind, at du sagtens kan stoppe, hvis du havde lyst. Stop op et øjeblik. Mærk efter helt nede i maven. Lyt på de mennesker, du holder af. Har du et problem? Er du i en tilstand, der kunne blive til et problem? Hvis du kan svare ja til dette, er du allerede kommet et rigtig langt stykke vej i processen.

Husk på, at du ikke er svag, fordi du har et problem, men derimod stærk, fordi du anerkender dit problem.

Søg hjælp 

Når du har anerkendt overfor dig selv, at du har et problem, er næste skridt den professionelle hjælp. Selvom det er meget nærliggende at få hjælp af sine nærmeste, er dette ikke løsningen. Professionel alkoholbehandling er vejen frem, hvis du ønsker at hjælpe dig selv og dine nærmeste. Du kan få inspiration på hjemmesider som behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling

Husk at dine nærmest er her for at hjælpe dig. Men de er ikke uddannet professionelt. Du vil i værste fald komme ud for at ødelægge dit forhold til de nærmeste, hvis du kun bruger dem. Søg derfor altid professionel hjælp til alkoholbehandling. Desto før du kommer igang desto nemmere kommer du ud misbruget.