Har du nu husket alt det praktiske ved din broccolisalat?

05 June 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu undrer du dig måske over, hvad vi mener med “det praktiske” i forbindelse med den broccolisalat, du har tænkt dig at servere for nogle gæster, der er på vej?

Det handler ikke om, hvilke andre retter du har tænkt dig at servere sammen med salaten, for det har du helt sikkert styr på, koordineret med, hvornår det skal være færdigt, så det hele kan serveres samtidigt.

Nej, det praktiske, som vi hentyder til, er alle de andre ting, der ikke kræver varme og anretning i samme omfang, som maden gør det, og som man kan klare allerede fra morgenstunden eller gøre i sidste øjeblik:

Dække bordet.

Man skal jo huske, at der måske bliver lagt flere plader i spisebordet, så der er plads til alle gæsterne.
Er det en fin middag, skal der måske dug på bordet. Der skal hentes stole, så alle kan sidde ned, der er måske små børn med, som skal have en barnestol og noget børnebestik.

Og hvad med servietterne? Skal det være de samme, som du altid bruger, eller har du nogle, der passer til årstiden eller broccolisalaten og de andre retter, der måske skal spises samtidigt eller serveres som forret, hovedret og dessert?

Kan du nå at købe nogle, hvis det skulle komme på tale?

Derfor mener vi, det bedre kan svare sig at forbede sig i god tid, så du ikke lige pludselig skal til at ile ned efter servietter i den nærmeste butik, eller du må holde pause i din madlavning, fordi du skal vaske tallerkener op samt noget bestik.

Den slags er jo netop ikke afhængigt af, at det bliver ordnet på et bestemt tidspunkt, såsom maden kræver det. Maden skal du fokusere på på selve dagen, mens alt det praktiske kan ordnes i dagene op til.

Er I flere mennesker om at lave maden, kan en anden jo stå for det med at dække bordet.

More articles