Tidligere måtte man sy sådan en mindetavle over runde fødselsdage eller dåbssituationer, eller man brugte alternative metoder til at huske den slags på.

Det kunne for eksempel være i tilfælde af, at man benyttede den samme dåbskjole, hvor man så broderede navnene og datoerne ind for de personer, der er blevet døbt i den.

Og så er der selvfølgelig den klassiske metode med at tage nogle billeder og skrive bag på dem og smide dem i en skrapbog, men den slags bliver jo ofte glemt i en kommodeskuffe.

Så skyder man en masse billeder på ens telefon, men den slags forsvinder måske også i en database, eller man mister telefonen, eller får den sat tilbage til fabriksindstillinger.

Og selvom man har billederne liggende, så glemmer man måske at se på dem så tit.

Så sådan noget som at have en dåbstavle hængende kan virkelig være med til at holde minderne i live og ikke mindst huske de særlige lejligheder i ens familie.

På den her måde glemmer man ikke (så let)

Den slags tavler med videre er gode gaver at give til specielt de ældre i familien, fordi de så let kan se på familien og huske på, hvornår de skønne stunder fandt sted, fordi man får en påmindelse ved at kigge på disse remedier.

Desuden kan man få dem i store størrelser, som collage, med stor skrift og så videre, så det er til at læse og se, og så er det meget flottere end noget, man selv kunne lave.

Når der så kommer nye anledninger til, så kan man tilføje på de gamle, eller man kan helt udskifte dem.

Ved at kigge på dem længe nok, så indlejrer minderne sig i kroppen, og man får mindre chance for at glemme dem, hvilket er godt for især de ældre i familien.