Mange mennesker tror fejlagtigt, at man skal være i besiddelse af jacuzzi, sauna og dampbad for at kunne opnå en ægte wellness oplevelse i eget hjem. Men faktisk er alt, hvad du behøver, et intakt badekar af en vis størrelse. Med et nogenlunde rummeligt badekar – det vil sige et badekar, i hvilket du kan ligge helt eller delvist udstrakt, kan give dig de bedste og mest afslappende spa aftener.

Der er få ting, som kan sammenlignes med fornemmelsen af at lægge sig ned i et badekar fyldt med varmt, duftende vand, til akkompagnement af dæmpet musik og blid belysning – eventuelt fra duftlys. Du kan selv bestemme, hvilke urter, salte eller olier, som skal tilsættes vandet, og hvilken musik, der skal spilles over anlægget. Du bestemmer oven i købet selv hyppigheden og længden af dine karbade – og når badet er overstået, kan du gå afslappet i seng direkte fra badeværelset. Hvis ikke det er luksus, er det svært at sige hvad er!

Gør badekarret klar til luksus og wellness med maling af badekar

Hvis dit gamle badekar skal fungere som hjemmespa, kræver det dog, at karret er intakt og velholdt. Et badekar, som er mærket af tidens tand, vil typisk have tydelige spor af slid i emaljen. Disse manifesterer sig som overfladiske ridser og skrammer samt grimme, misfarvede skjolder, der hvor emaljen er gennemtæret. Dette ses tydeligt foran afløbet og rundt om armaturet, hvor rust, okker og kalk har mulighed for at aflejre sig i den slidte emalje. Og de lader sig ikke fjerne ved almindelig rengøring, uanset hvor hårdt – og ofte – du skrubber og skurer.

Dette betyder dog ikke, at dit gamle badekar er modent til skrotning. Såfremt skaderne i emaljen kun er overfladiske, vil en dygtig håndværker hurtigt kunne rette op på dem. Du kan få et godt tilbud på maling af badekar på https://ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/